Sven Mansikkala

1914–1991

Sven Mansikkala

1930-luvulla opettaja ja graafikko Sven Mansikkala opiskeli koristemaalausta Taideteollisuuskeskuskoulussa. Opintojen jälkeen hän muutti Vaasaan, jossa hän teki töitä Matkailijayhdistyksen ruotsinkielisen Pohjanmaan paikallisosastoille. Mansikkala asui Vaasassa talvisodan syttymisvuoteen 1939 saakka.

Sotavuosien jälkeen Sven Mansikkala työskenteli Mainos Taucher Reklam -mainostoimistossa, myöhemmin hän teki töitä myös Postille. Yrittäjyys kuitenkin houkutteli Mansikkalaa siinä määrin, että hän perusti oman toimiston. Mansikkala erikoistui messuihin ja messuosastoiden  suunnitteluun.

Sittemmin Sven Mansikkala kiinnostui steinerpedagogiikasta, ja vuonna 1959 hän alkoi opiskella ainetta Saksassa. Kun Mansikkala palasi Suomeen, hän aloitti työt Helsingin Rudolf Steiner -koulussa, jossa hän opetti eläkkeelle jäämiseensä saakka.

Pahoittelut! Verkkokaupassamme ei valitettavasti ole vielä yhtäkään hakemasi taiteilijan julistetta.
Kerro meille kuitenkin kiinnostuksesi kohteesta!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!