Sven Mansikkala

1914–1991

Sven Mansikkala

Läraren och grafikern Sven Mansikkala studerade på 1930-talet dekorationsmålning vid Centralskolan för konsflit. Efter studierna flyttade han till Vasa där han arbetade för Turistföreningens lokalavdelningar i svenska Österbotten.

Efter krigen arbetade Sven Mansikkala för Tauchers reklambyrå och senare för Posten. Han lockades dock av företagandet och startade sin egen byrå. Mansikkala specialiserade sig på mässor och inredningar av utställningsmontrar.

Mansikkala blev med tiden intresserad av Steinerpedagogiken och 1959 började han studera ämnet i Tyskland. När Mansikkala återvände till Finland arbetade han som lärare på Rudolf Steinerskolan i Helsingfors till sin pensionering.

Vi beklagar! Vi har tyvärr inga produkter baserade på affischer skapta av den här konstnären.
Men berätta gärna för oss om ditt intresse!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!