Vesa-Matti Juutilainen

Vesa-Matti Juutilainen

Taiteilija esittelee itsensä:

Vesa-Matti Juutilainen (s.1983) on fyysisesti keski-ikäisyyttä lähestyvä kuvittaja ja graafinen suunnittelija Suomesta. Hän arvostaa omaperäistä ja tunnistettavaa kuvitustyyliä teknisen mestarillisuuden edelle ja hän hakeekin kuviinsa samaa ennakkoluulottomuutta, mitä löytyy lasten piirroksista.

Vesa-Matti tekee pääasiassa kuvituksia ja grafiikoita Apple Watch-sovelluksiin, mutta myös aikakauslehtiin, yrityksille ja yhteisöille. Vesa-Matin töille ominaisia piirteitä ovat lempeän kömpelöt ihmis- ja eläinhahmot, vääristyneet mittasuhteet ja kaavamaisen jäykkä sommitelma. Naivistinen esitystapa tuo kuviin usein jotain huvittavaa, vaikka varsinainen vitsi jää puuttumaan. Hän pyrkii yllättämään katsojansa esittämällä asiat uudesta näkökulmasta ja visuaalisesti kiinnostavalla tavalla. Kuvitustyyli lainaa menneestä, mutta pyrkii kuitenkin olemaan kiinni myös nykyhetkessä.

Julistetaiteen uusi tuleminen! Vesa-Matti Juutilainen on siis osa Come to Finlandin tavoitetta luoda julistetaiteen uusi renessanssi. Jos yrityksenne haluaa luoda uudenlaisen julisteen, Come to Finlandin kuvittajakaarti on apunanne. Ota yhteyttä posters@cometofinland.fi ja anna luovuuden kukkia!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!