Vesa-Matti Juutilainen

Vesa-Matti Juutilainen

Konstnären presenterar sig själv:

Vesa-Matti Juutilainen (f.1983) är en illustratör och grafisk designer från Finland på tröskeln till den fysiska medelåldern. Han föredrar en individuell och identifierbar stil framför tekniskt mästerskap. I sina illustrationer strävar han efter den fördomsfrihet som finns i barnteckningar. Vesa-Matti skapar illustrationer och grafiska produkter framför allt till Apple Watch-applikationer, men också för tidskrifter, företag och organisationer.

Karakteristiskt för Vesa-Mattis verk är gulligt klumpiga människo- och djurfigurer, förvrängda proportioner och en schematiskt stel komposition. Ett naivistiskt framställningssätt gör ofta bilden lite roligare, även om ett regelrätt skämt saknas. Han försöker överraska betraktaren genom att framställa saker i nya perspektiv och visuellt intressant. Stilen lånar ur det förflutna, men strävar också efter att vara förankrad i nutiden.

Affischkonsten får nytt liv! Illustratören Vesa-Matti Juutilainen ingår i vår satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom oss kan din affischidé förverkligas med den konstnär du önskar. Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!