Olavinlinna by Kai Nordberg

Olavinlinna by Kai Nordberg

Taiteilija Kai Nordberg
Alunperin julkaistu 1959
Olavinlinna by Kai Nordberg

Pyysimme valokuvaaja Kai Nordbergiä kertomaan omin sanoin matkailujulisteen taustoista:

”Kesällä 1958, ollessani 22-vuotiaana kesäapulaisena Valokuvaamo Aho&Soldanilla, lopettaessani työt kerroin lomalle lähtiessäni valokuvaaja Heikki Aholle meneväni Savonlinnaan. Hän neuvoi ottamaan kameran mukaan ja sanoi, että Olavinlinnasta kannattaa ottaa kuva, jossa on etualalla soutuvene, sillä sellaiselle kuvalle on aina käyttöä. Hän oli oikeassa, Matkailijayhdistys osti heti k.o. kuvan. Heillä ei siihen mennessä ollut lainkaan värikuvia Savonlinnasta.”

Julisteessa on mukana Suomen kesään ja lomanviettoon olennaisesti kuluvia elementtejä: vehreää luontoa, vesistö, vene, iloinen seurue ja kulttuurimaisema. Kuvanottopaikalla on nykyisin silta ja valokuvaaja Kai Nordbergin elämässä on virrannut paljon vettä sitten kuvan ottamisen jälkeen. Kyseinen kuva on löytänyt tiensä maailmalle ja Nordberg törmäsi siihen Bernissä Suomen suurlähetystössä.

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!