Eletään vuotta 1931 ja lehdessä kuulutetaan arkkitehtuurikilpailusta: Vihdoinkin Helsingin Temppeliaukiolle rakennetaan kirkko! Mutta tuomaristo ei ole tyytyväinen ehdotukseen: voittajaa ei valita.
Viisi vuotta myöhemmin järjestetään uusi kilpailu – mutta voittajaa ei valita nytkään. Kuitenkin kolmannelle sijalle nouseva ehdotus tuntuu kelpaavan päätöksentekijöille, ja vuonna 1939 käynnistetään rakennustyöt.
Mutta silloin alkaa talvisota ja työt lopetetaan vain kolmen päivän jälkeen.
Kaksikymmentä vuotta myöhemmin järjestetään kolmas kilpailu, jonka vaatimuksena on, että mahdollisimman suuri osa kallion rakenteesta säilytettäisiin koskemattomana.
Arkkitehtiveljekset Timo ja Tuomo Suomalainen voittavat kisan ja ratkaisevat kallion suojeluongelman rakennuttamalla kirkon kallioperään, ikään kuin luolaksi. Vuonna 1969 kirkko vihitään käyttöön.
Neljäkymmentä vuotta myöhemmin Temppeliaukion kirkko otti yhteyttä Come to Finlandiin esittämällä villin ajatuksen: Haluamme luoda kirkolle julisteen. Taiteilija Omar Escalante valjastettiin tähän tärkeään hankkeeseen, ja hetkessä kirkko oli saanut julisteensa.
Ei sekuntiakaan liian aikaisin. Onhan kirkko loppujen lopuksi yksi Helsingin ja Suomen suosituimmista nähtävyyksistä.