Postikortit: Vintage
2,50 

Finland: Talvi-kesä

Taiteilija
Erkki Hölttä
Alunperin julkaistu
1948
Koko
12 x 18 cm
Tuotenumero
PC-11

Varastossa

Alkuperäisteoksesta

On vuosi 1948 ja Hölttä on saanut luvan valmistaa julisteen työpaikallaan Askossa siellä saatavilla olevilla materiaaleilla. Työvälineinä hän käytti esimerkiksi ilmaruiskua. Työ valmistuu ajallaan ja intensiivisen työurakan jäljiltä hänellä on varsin voipunut olo. Umpisuoli ilmoittaa itsestään ja taiteilija viedään sairaalahoitoon.

Velipoika on valmiina apuun ja lähtee kuljettamaan julistetta Helsinkiin kilpailuraadille. Onneksi!

Erkki Hölttä voitti tällä julisteella Suomen Matkailijayhdistyksen julistekilpailun 1948. Juliste levisi oitis ympäri Suomea ja Hölttä palkittiin lentomatkalla Tukholmaan. Julisteen matka jatkui toiseen kilpailuun ja se sai kunniamaininnan Oslossa kansainvälisissä nuorten julistekilpailuissa vuonna 1948.

Voitosta ilmoitettiin jonkin ajan kuluttua ja kunniakirja saapui postissa. Paikalliset lehdet uutisoivat graafikon voitokkaasta työstä ja pian elämä soljui eteenpäin Lahdessa ja Askolla.

Suomen talvi ja kesä on Erkki Höltän ainoa matkailuaiheinen juliste. Ainoaksi laatuaan se on kerännyt paljon huomiota. Se kiersi maailmaan muiden ”Youth Looks at Travel” kilpailun töiden kanssa ja tämän julisteen avulla maa sai selvästi esiin uuden turismiviestinsä: Suomi on hyvä matkakohde niin kesällä kuin talvellakin.

Sodanjälkeisessä Suomessa matkailuelinkeino oli nimittäin suurten haasteiden edessä. Viipuri oli menetetty, Suomenlahden paratiisisaari Suursaari oli menetetty, arktinen tie Jäämerelle oli menetetty – ja suuret osat Lapin infrastruktuuria oli poltettu tai pommitettu maan tasalle. Mutta yhdistetyin voimin Suomi rakensi maan uudelleen, ja pikkuhiljaa oltiin valmiita vastaanottamaan ulkomaisia vieraita. Turistit merkitsivät rahaa ja nostetta taloudelle, joten se oli elintärkeä elinkeino.

Tietoa tuotteesta

Tyylikkäin terveisin!

Postikortit painetaan offset-tekniikalla Suomessa laadukkaalle suomalaiselle kartongille.