Postikortit: Vintage
2,50 

Olympialaiset 1940 (ENG)

Taiteilija
Ilmari Sysimetsä
Alunperin julkaistu
1938
Koko
12 x 18 cm
Tuotenumero
PC-164

Varastossa

Alkuperäisteoksesta

Toisinaan vanhatkin suunnitelmat toimivat yllättävän hyvin. Vuodeksi 1940 suunniteltuja olympiakisoja ajatellen järjestettiin julistekilpailu vuonna 1938. Palkinto jaettiin kolmen osallistujan, Ilmari Sysimetsän, Jorma Suhosen ja Henry Czarneckin, kesken. Sitten puhkesi talvisota.

Uusi suunnittelukilpailu järjestettiin vuonna 1950 vuoden 1952 olympialaisia varten. Kilpailun tuomaristossa olivat muun muassa edellä mainitut Sysimetsä ja Henry Czarnecki. Kuten ensimmäiselläkin kerralla, päädyttiin jälleen palkitsemaan kolme ehdotusta. Kilpailuun osallistuneet työt esiteltiin yleisölle Messuhallin näyttelyssä Helsingissä.

Niin, ja vaikka kilpailusta onkin säilynyt pari suurta pahvilaatikollista julisteita, ei niiden joukosta tilaajien mielestä löytynyt ainuttakaan käyttökelpoista… Oli siis aika palata lähtöruutuun.

Vähin äänin olympiakisojen järjestelytoimikunta ilmoitti käyttävänsä tunnusjulisteena Ilmari Sysimetsän ehdotusta The Flying Finn vuodelta 1938. Karjalaa vain hieman pienennettiin ja Suomen toinen käsivarsi poistettiin kartalta, ja asia oli hoidettu.

Juliste on yksinkertaisuudessaan nerokas: lentävä suomalainen Paavo Nurmi juoksee Suomea maailmankartalle Wäinö Aaltosen veistoksen hahmossa. Maskuliinisesta juoksijafiguurista voi löytää viittauksen antiikin urheilukilpailuihin. Taustalla näkyy maapallo, johon pieni Suomi on asemoitu.

Tietoa tuotteesta

Tyylikkäin terveisin!

Postikortit painetaan offset-tekniikalla Suomessa laadukkaalle suomalaiselle kartongille.