Esa-Pekka Niemi

Esa-Pekka Niemi

Olen tamperelainen freelance-graafikko, jonka piirtokynä ei lakkaa sauhuamasta. Olen saanut eväät uralleni Lapin yliopiston graafisen suunnittelun koulutusohjelmasta, mutta sittemmin olen kerryttänyt kokemusta varsinkin kuvituksien parissa. Viimeisen seitsemän vuoden aikana työpöydälleni onkin kertynyt vino pino hilpeän värisiä lehtikuvituksia ja muita töherryksiä. Perinteisen lehtikuvittamisen lisäksi olen päässyt levittämään taidereviiriäni ahtaan paperin ulkopuolelle; olen suunnittellut mm. lautapelejä ja suuria seinätaideteoksia.

Oma kuvitustyylini on hioutunut vuosien varrella sekoitukseksi elävää kädenjälkeä, vinhoja värejä sekä modernia digitaalisuutta. Kuvituksissani toistuu usein selkeät graafiset muodot, mutta siloteltua pintaa rikon mielelläni sutuilla, rosoilla ja roiskeilla. Tavoitteenani on tarjota töissäni oivaltamisen riemua; kuvituksistani saatat bongata palasen kansallismaisemaa, nostalgisen retroesineen tai vaikkapa tutun eläimen. Tunnistettavuudella pyrin rakentamaan teoksiini syvempiä tarinallisuuden tasoja.

Julistetaiteen uusi tuleminen! Suomalainen kuvittaja Esa-Pekka Niemi on osa Come to Finlandin tavoitetta luoda julistetaiteen uusi renessanssi. Jos yrityksenne haluaa luoda uudenlaisen julisteen, Come to Finlandin kuvittajakaarti on apunanne. Ota yhteyttä posters@cometofinland.fi ja anna luovuuden kukkia!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!