Esa-Pekka Niemi

Esa-Pekka Niemi

Konstnären presenterar sig själv:

Jag är frilansgrafiker från Tammerfors och min datorpenna upphör aldrig att jobba. När jag studerade grafisk design vid Lapplands universitet lades grunden för min karriär, men efter det har jag samlat erfarenhet framför allt som illustratör. Med andra ord har mitt skrivbord under de senaste åren fyllts upp av sneda högar av färggranna illustrationer för tidningar och annat klotter. Vid sidan om traditionella tidningsillustrationer har jag också haft möjlighet att utvidga mitt konstnärliga revir utanför det trånga pappersformatet eftersom jag har planerat bland annat bordsspel och stora vägg-konstverk.
 
Min illustrationsstil har slipats fram under åren och är en blandning av ett levande handavtryck, vilda färger och det modernt digitala. I mina illustrationer upprepas ofta klara grafiska former, men jag bryter gärna de släta ytorna med stänk och klotter. Målsättningen är att kunna bjuda på den glädje insikter kan ge; i mina illustrationer kan du som betraktare upptäcka en detalj från ett nationallandskap, ett nostalgiskt retro-objekt eller till exempel ett bekant djur. Med igenkänningen försöker jag skapa flera tolkningsnivåer i konstverkets berättelse.

Affischkonsten får nytt liv! Esa-Pekka Niemi ingår med andra ord i Come to Finlands satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom Come to Finland kan också din eller ditt företags affischidé förverkligas med den konstnär du önskar. Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!