Göran Hongell

1902–1973

Göran Hongell

Taiteilija ja muotoilija Göran Hongell tunnetaan etupäässä lasimuotoilijana, mutta 1920-luvulla hänen julistetuotantonsa oli laaja. Päätettyään opintonsa Taideteollisuuskeskuskoulussa hän perusti yhdessä taiteilija Gunnar Forsströmin kanssa somistustoimiston.

Hongell ja Forsström loivat yhdessä useita julisteita. He voittivat muun muassa vuonna 1928 julistekilpailun, jonka tarkoituksena oli lisätä maidonjuontia. Hongell myös opetti koristemaalausta Taideteollisuuskeskuskoulussa vuosina 1925–1932.

Vuonna 1933 Göran Hongell palkattiin lasitehdas Karhula-Iittalan taiteelliseksi neuvonantajaksi, ja myöhemmin hän toimi lasitehtaan taiteellisena johtajana. Hongellin tunnetuin työ on Aarne-sarja 1940-luvulta.

Pahoittelut! Verkkokaupassamme ei valitettavasti ole vielä yhtäkään hakemasi taiteilijan julistetta.
Kerro meille kuitenkin kiinnostuksesi kohteesta!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!