Lily Liljefors

Lily Liljefors

Taiteilija esittelee itsensä:

Nimeni on Lily Liljefors ja olen kasvanut Tukholman Södermalmilla. Perheeni on aina kannustanut minua piirtämään ja kuvittamaan. Pienenä piirsin kaikkea tielleni osuvaa: eläimiä, kasveja, ruokia tai ihmisiä. Varttuessani kiinnostukseni kasvoi entisestään, ja minua kiehtoivat niin graafinen suunnittelu, maalaus kuin piirtäminenkin. Valmistuttuani vuosi sitten tiesin haluavani jatkaa luovaa työskentelyäni. Tätä nykyä opiskelen graafista muotoilua Nyckelvikssolanin esikorkeakoulussa. Unelmani on saada aikuisena työskennellä graafisen muotoilun tai suunnittelun parissa.

Tukholman saaristossa viettämistäni lapsuuden kesistä on tullut olennaisen tärkeää graafisen muotokieleni kannalta. Saan paljon inspiraatiota eläimistä, kasveista ja luonnollisista ympäristöistä. Saaristossa kasvanut isäni on opettanut minulle kaiken merestä ja saariston lukuisista saarista. Kiintymykseni mereen ja veden liikkeeseen on keskeistä julisteessani. Maaseudulla pohjoisessa varttunut äitini on opettanut minulle kaiken kasveista ja luonnosta. Kun olin pieni, hän opetti minulle kaikkien kukkien, lintujen, perhosten, sienten ja kasvien nimet. Vanhempieni tausta sekä varttumiseni keskellä Tukholman innovatiivista, muotorikasta kantakaupunkia ovat yhdessä luoneet muotokieleni.

Julistetaiteen uusi tuleminen! Lily Liljefors on siis osa Come to Finlandin tavoitetta luoda julistetaiteen uusi renessanssi. Jos yrityksenne haluaa luoda uudenlaisen julisteen, Come to Finlandin kuvittajakaarti on apunanne. Ota yhteyttä posters@cometofinland.fi ja anna luovuuden kukkia!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!