Lily Liljefors

Lily Liljefors

Konstnären presenterar sig själv:

Jag heter Lily Liljefors och är uppvuxen på Södermalm i Stockholm. Min familj har alltid uppmuntrat mig att rita och teckna. När jag var liten ritade jag av allting i min väg, djur, växter, mat eller människor. I takt med att jag blev äldre växte mitt intresse ännu mer och jag fascinerades av både grafisk design, måleri och teckning. När jag för ett år sedan tog studenten visste jag att jag ville hålla på med mitt kreativa skapande. Idag studerar jag grafisk form på den högskoleförberedande skolan Nyckelviksskolan. Min dröm är att få arbeta med grafisk formgivning eller design som vuxen.

Mina barndomssomrar i Stockholms skärgård har blivit väsentligt i mitt grafiska formspråk. Jag finner mycket inspiration bland djur, växter, och naturliga miljöer. Min pappa som är uppvuxen i skärgården har lärt mig allt om havet och skärgårdsöar. Min fascination för havet och vattnets rörelse har blivit centralt i min poster. Min mamma var uppväxt på landet norrut och hon har lärt mig allt om växter och naturriket. När jag var liten lärde hon mig namnet på alla blommor, fåglar, fjärilar, svampar och växter. Mina föräldrars bakgrund och min uppväxt mitt i Stockholms innovativa, design- och formstarka innerstad har tillsammans givit mig mitt formspråk.

Affischkonsten får nytt liv! Illustratören Lily Liljefors ingår i vår satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom oss kan din affischidé förverkligas med den konstnär du önskar. Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!