Rainer Baer

1904-1974

Rainer Baer

Rainer Baerin päästyä ylioppilaaksi Turun ruotsalaisesta reaalilyseosta hän matkusti Saksaan opiskelemaan eläinlääketiedettä. Hän joutui kuitenkin terveyssyistä keskeyttämään opintonsa vain muutaman vuoden jälkeen. Tuolloin hän päätti seurata isänsä Willy Baerin jalanjälkiä ja ryhtyi taiteilijaksi.

Rainer Baer työskenteli Turun Kivipainossa eläkkeelle lähtöönsä, vuoteen 1969, saakka, ja hänen tuotantonsa on laaja. Hän kuvitti kirjankansia (esimerkiksi suositut Hiawatha-kirjojen kannet) ja piirsi useita postikorttisarjoja. Mainosgraafikkona hän piirsi julisteita, etikettejä sekä suunnitteli pakkausgrafiikkaa, muun muassa klassinen Elovena-pakkaus on hänen luomuksensa.

Baer piirsi myös klassisen korttipakan, joka löytyy useimmista suomalaiskodeista. Työtään varten hän vieraili Turun linnassa, jossa hän valokuvasi linnan eri saleissa riippuvat kuninkaallisten muotokuvat. Studiossaan hän sitten jäljensi valokuvat piirroksiksi ja loi pelikortit.

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!