Rainer Baer

1904-1974

Rainer Baer

Efter att Rainer Baer tagit studenten vid Åbo svenska reallyceum reste han till Tyskland för att studera till veterinär. Av hälsoskäl tvingades han avbryta studierna och valde då att gå i sin far Willy Baers fotspår och bli konstnär.

Rainer Baer jobbade på Åbo Stentryckeri fram till sin pensionering 1969 och hans produktion är omfattande. Han illustrerade bokomslag (bland annat de populära Hiawatha-böckerna) och tecknade flera postkortsserier. Som reklamgrafiker gjorde han affischer, etiketter och förpackningsgrafik. Till exempel är den ursprungliga förpackningen för Elovena-flingor Baers verk.

Baer tecknade också den Åbo slott-kortpacke som finns i många hem. För det arbetet besökte Baer slottet och fotograferade de kungliga porträtten som hänger där. I sin studio tecknade han sedan av fotografierna och skapade spelkorten.

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!