Come to Finland by Réka Király

Come to Finland by Réka Király

Taiteilija Réka Király
Alunperin julkaistu 2015
Come to Finland by Réka Király

Taiteilija kuvailee teostaan:

Tavoitteeni oli löytää kaksi väriä, jotka korreloivat kummankin julisteen otsikon kanssa. Molemmat julisteet ovat täynnä yksityiskohtia, jotka ovat merkityksellisiä minulle. Esimerkiksi Punavuori-julisteen koira: näin sen lähes päivittäin kävellessäni studiolleni. Ensin piirsin muutamia hahmoja lyijykynällä luonnoslehtiööni, sitten piirsin ne uudelleen ja skannasin. Lopuksi väritin hahmot aiemmin kehittämieni kahden väripaletin väreillä. Kuvitusten luominen sisältää aina runsaasti viilausta ja fiksausta, joten pitkän aamukävelyn päätteeksi tein sen, ja lähetin sitten valmiit julisteet Come to Finlandille.

Tämä on siis Come to Finlandille luotu uusi teos. Uskomme nimittäin raudanlujasti siihen, että julistetaide on tehtävä houkuttelevaksi ja tuotava uusien sukupolvien saataville.

Huomaatteko, miten Suomi jälleen kerran – julistetaiteen keinoin – houkuttelee turisteja glamourin ja paratiisista kaikuvien riemuhuutojen avulla?

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!