Come to Finland by Réka Király

Come to Finland by Réka Király

Konstnär Réka Király
Ursprungligen publicerad 2015
Come to Finland by Réka Király

Konstnären presenterar sitt verk:

Min målsättning var att hitta två färger som korrelerar med rubrikerna för respektive affisch. Bägge affischerna är fullspäckade med detaljer som är meningsfulla för mig. Som till exempel hunden i Rödbergen-affischen: jag såg honom nästan dagligen då jag promenerade till min studio. Först ritade jag några element med blyerts i min skissbok, sedan ritade jag om dem och skannade dem och slutligen fyllde jag objekten med färger från de två färgpaletter jag tidigare hade utvecklat. Att skapa illustrationer innebär alltid en hel massa filande och fixande, så efter en rejäl morgonpromenad gjorde jag just det och skickade sedan de färdigställda affischerna till Come to Finland.

Det här med andra ord ett nyskapat verk för Come to Finland. Vi tror nämligen stenhårt på att göra affischkonsten tillgänglig och attraktiv för nya generationer.

Märker ni hur Finland återigen – med reseaffischens hjälp – lockar turister med glamour och glädjetjut från paradiset?

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!