Saimaa is calling you by Yuta Ikeya

Taiteilija Yuta Ikeya
Alunperin julkaistu 2019

Finalisti My Finland Poster -julistekilpailussa 2019!

Taiteilija kuvaa teostaan:

Inspiraation julisteeseeni sain seikkailustani tukholmalaisen opiskelija-asuntoni takana sijainneella järvellä.

Pohjoismaiden talvia pidetään usein kylminä ja pimeinä, mitä monet eivät arvosta kovinkaan paljon. Sen sijaan täällä voi nauttia lämpimistä keskusteluista ystävien kanssa kynttilänvalossa, takan edessä tai ehkäpä saunan lauteilla. Halusin kuvata tätä talvista lämpöä yhdistettynä siihen iloon, jota tyypillinen talviharrastus järvellä voi tuottaa.

Koska rakastan epätäydellisiä, käsinpiirrettyjä viivoja, useimmat julisteen elementeistä on piirretty ensin paperille, sitten skannattu ja lopulta väritetty tietokoneen piirustusohjelmalla.

Tämä on siis Come to Finlandille luotu uusi teos. Uskomme nimittäin raudanlujasti siihen, että julistetaide on tehtävä houkuttelevaksi ja tuotava uusien sukupolvien saataville.

Huomaatteko, miten Suomi jälleen kerran – julistetaiteen keinoin – houkuttelee turisteja glamourin ja paratiisista kaikuvien riemuhuutojen avulla?

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!