Saimaa is calling you by Yuta Ikeya

Konstnär Yuta Ikeya
Ursprungligen publicerad 2019

Finalist i affischtävlingen My Finland Poster 2019!

Konstnären presenterar sitt verk:

Affischen är inspirerad av mitt äventyr på en sjö bakom min studielägenhet där jag bodde under studietiden i Stockholm.

Vintern i skandinaviska länder anses vara kall och mörkt, vilket många inte uppskattar speciellt mycket. Däremot man kan ju njuta av varma konversationer med sina kompisar i skenet av ett stearinljus, en kamin eller kanske i en bastu. Jag ville skildra denna värme på vintern i kombination med den glädje en typisk vinteraktivitet på sjön kan ge.

Eftersom jag älskar det imperfekta i handritade linjer är de flesta elementen på affischen först ritat på papper, sen skannat och färgat i ett ritprogram på dator.

Det här med andra ord ett nyskapat verk för Come to Finland. Vi tror nämligen stenhårt på att göra affischkonsten tillgänglig och attraktiv för nya generationer.

Märker ni hur Finland återigen – med reseaffischens hjälp – lockar turister med glamour och glädjetjut från paradiset?

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!