Töölö by Maija Hurme

Töölö by Maija Hurme

Taiteilija Maija Hurme
Alunperin julkaistu 2015
Töölö by Maija Hurme

Taiteilija kuvaa teostaan:

Asuin opiskeluaikoina Temppeliaukion kirkon lähellä. Pidän korkeista töölööläisistä tiilitaloista ja oudosta ufomaisesta kirkon katosta. Olen myös mennyt tässä kirkossa naimisiin, ja kun tulimme vihkimisen jälkeen ulos, vastassa oli omien vieraidemme lisäksi pari bussilastillista turisteja, jotka kaikki hurrasivat ja ottivat kuvia. Tässä julisteessa halusin tuoda yhteen lasten talvisen Helsingin ja Temppeliaukion kirkon ympäröivät talot. Juliste on toteutettu guasseilla todelliseen kokoonsa, samoilla tekniikoilla kuin vintage-julisteet. Halusin kokeilla pystynkö siihen: miten pärjään ilman Photoshop-editointia?

Tämä on siis Come to Finlandille luotu uusi teos. Uskomme nimittäin raudanlujasti siihen, että julistetaide on tehtävä houkuttelevaksi ja tuotava uusien sukupolvien saataville.

Huomaatteko, miten Suomi jälleen kerran – julistetaiteen keinoin – houkuttelee turisteja glamourin ja paratiisista kaikuvien riemuhuutojen avulla?

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!