Tölö by Maija Hurme

Tölö by Maija Hurme

Konstnär Maija Hurme
Ursprungligen publicerad 2015
Tölö by Maija Hurme

Konstnären presenterar sitt verk:

Under studietiden bodde jag nära Tempelplatsens kyrka. Jag gillar de höga tegelhusen i Tölö och det ufo-aktiga kyrktaket. Jag har gift mig i den här kyrkan, och när vi kom ut efter vigseln möttes vi, förutom av våra egna gäster, av ett par busslaster med turister som hurrade och tog bilder. I den här postern ville jag kombinera barnens vintriga Helsingfors och husen kring Tempelplatsens kyrka. Bilden är målad med täckfärger i verklig storlek, på samma sätt som vintage-affisherna är gjorda. Jag ville prova om jag skulle klara av att göra en bild utan Photoshop.

Det här med andra ord ett nyskapat verk för Come to Finland. Vi tror nämligen stenhårt på att göra affischkonsten tillgänglig och attraktiv för nya generationer.

Märker ni hur Finland återigen – med reseaffischens hjälp – lockar turister med glamour och glädjetjut från paradiset?

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!