Maija Hurme

Maija Hurme

Konstnären presenterar sig själv:

Jag är en illustratör och nyhetsgrafiker, bosatt i Helsingfors. Jag har illustrerat 13 böcker, främst bilderböcker och faktaböcker för barn. En av dem, Atlas över ensamma öar (utgiven på finska), är jag också författare till. Jag inspireras av udda vardagliga händelser, känslor och missförstånd.

Affischkonsten får nytt liv! Maija Hurme ingår med andra ord i Come to Finlands satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom Come to Finland kan också din eller ditt företags affischidé förverkligas med den konstnär du önskar. Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!