Valo Yössä by Joonas Kavasto

Valo Yössä by Joonas Kavasto

Taiteilija Joonas Kavasto
Alunperin julkaistu 2020
Valo Yössä by Joonas Kavasto

Vuoden suomalainen matkailujuliste 2020, toinen sija!

Taiteilija kuvaa teostaan:

Innoitukseni kumpuaa vanhasta ajasta. Rakastan tyylejä, tekstuureja ja värien käyttöä 1920-luvulta 1960-luvulle. Muita suuria inspiraatioitani tämän julisteen luomisessa olivat kapteeni Haddock, Tove Jansson, 1940-luku yleisesti ja tietysti yksi suurimmista sankareistani, herra Erik Bruun. Hatun nosto sinulle, herraseni.

Juliste on piirretty käsin käyttäen sekä Adobe Illustratoria että Photoshopia. Käytin useita erityyppisiä beat tone ja grain shader –siveltimiä, jotta tekstuurit tulisivat paremmin esiin. Värit halusin pitää yksinkertaisina, koska kuten me kaikki tiedämme, vähemmän on enemmän.

Tämä on siis Come to Finlandille luotu uusi teos. Uskomme nimittäin raudanlujasti siihen, että julistetaide on tehtävä houkuttelevaksi ja tuotava uusien sukupolvien saataville.

Huomaatteko, miten Suomi jälleen kerran – julistetaiteen keinoin – houkuttelee turisteja glamourin ja paratiisista kaikuvien riemuhuutojen avulla?

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!