Light in the night by Joonas Kavasto

Light in the night by Joonas Kavasto

Ursprungligen publicerad 2020
Light in the night by Joonas Kavasto

Årets finländska reseaffisch, 2020, II:a plats!

Konstnären presenterar sitt verk:

Jag lät mig inspireras av de gamla goda tiderna. Jag älskar stilen, texturen och användandet av färger från 1920- till 1960-talet. Andra stora inspirationskällor då jag skapade affischen var Kapten Haddock, Tove Jansson, 1940-talet rent generellt, och, naturligtvis en av mina största hjältar, Mr Erik Bruun. Jag lyfter på hatten för dig, min herre.

Affischen är ritad för hand med hjälp av både Adobe Illustrator och Photoshop. Jag använde en hel drös av olika beat tones och grain shader brushes för att få texturen att sticka ut. Jag ville hålla färgerna simpla, eftersom, så som vi alla vet, lagom är bäst.

Det här är med andra ord ett nyskapat verk för Come to Finland. Vi tror nämligen stenhårt på att göra affischkonsten tillgänglig och attraktiv för nya generationer.

Märker ni hur Finland återigen – med reseaffischens hjälp – lockar turister med glamour och glädjetjut från paradiset?

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!