Hans Björklind

1908-2000

Hans Björklind

Grafikern och konstnären Hans Björklind studerade vid Centralskolan för konstflit 1925–1929 och var Alfred Finchs elev. Efter avslutade studier grundade Björklind tillsammans med Börje Barkman och Rafael Skurnik reklamstudion Mainos-Mono-Reklam som dock blev ett kortvarigt företag på grund av de dåliga konjunkturerna.

Björklind sökte sig 1930 till reklambyrån Erwin, Wasey & Company (fr.o.m. 1933 Erva-Latvala) där han 1950 blev ateljéchef. Eftersom Björklind var intresserad av nya tekniska möjligheter såg han till att Erva-Latvala höll sig ajour med den senaste produktionstekniken. Han jobbade på byrån fram till 1968 då han gick i pension.

Vi beklagar! Vi har tyvärr inga produkter baserade på affischer skapta av den här konstnären.
Men berätta gärna för oss om ditt intresse!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!