Mio Okubo

Mio Okubo

Konstnären presenterar sig själv:

Jag är från Japan och studerar grafisk design på universitet. Under coronakrisen har jag naturligtvis inte kunnat resa så jag har tillbringat en stor del av tiden hemma och drömt om livet när krisen är slut och vi kan resa igen. Min hälsning till alla är att den oro och ängslan som viruset gett upphov till kommer att lätta och att de goda tiderna kommer att återvända snart – och det är just därför jag deltog i My Finland Poster-tävlingen år 2021.

Affischkonsten får nytt liv! Illustratören och grafikern Mio Okubo ingår med andra ord i Come to Finlands satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom Come to Finland kan också din eller ditt företags affischidé förverkligas med den konstnär du önskar. Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!