Petteri Tikkanen

Petteri Tikkanen

Konstnären presenterar sig själv:

Jag är serietecknare, hemma i norra Savolax. Mina kändaste figurer är Kanerva och Eero. Jag gör också illustrationer vid sidan om serie-album, och har dessutom undervisat i illustrationskonst. Då jag tröttnar på teckningsjobbet klär jag mig i trikåer och uppträder som superhjälten Black Peider. Jag har också berättat om honom i mina serier.

Affischkonsten får nytt liv! Den finländska konstnären och illustratören Petteri Tikkanen ingår i Come to Finlands satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom Come to Finland kan också din eller ditt företags affischidé förverkligas med den konstnär du önskar. Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!