Viktor Mustikainen

1930–1999

Viktor Mustikainen

Efter avslutade studier vid Konstindustriella läroverket anställdes Viktor ”Viki” Mustikainen på reklambyrån Ilmo och arbetade där som reklamtecknare 1954–1960. När en affischtävling utlystes 1957 för att firadet självständiga Finlands 40-årsjubileum vann Mustikainens förslag. År 1960 flyttade han över till SEK och blev senare art director. Mustikainen gick 1968 vidare till reklambyrån Finnad där han var chef för ateljéavdelningen.

Viktor Mustikainen grundade i början av 1980-talet sin egen reklambyrå Victor Ad som producerade årsredovisningar, broschyrer och illustrationer för både tidningar och böcker.

Vid sidan av reklamarbetet hann Mustikainen också med egen skapande verksamhet. Hans grafik och oljemålningar har visats på flera utställningar.

Vi beklagar! Vi har tyvärr inga produkter baserade på affischer skapta av den här konstnären.
Men berätta gärna för oss om ditt intresse!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!