Finland: Vinter-sommar

Finland: Vinter-sommar

Ursprungligen publicerad 1948
Finland: Vinter-sommar

Efter kriget blev turistnäringen en stor utmaning för Finland. Viborg var förlorat, paradisön i Finska viken, Hogland, var förlorad, den arktiska vägen till Ishavet var förlorad – och stora delar av Lapplands infrastruktur var nedbränd eller sönderbombad.

Men med samlade krafter byggde Finland upp landet igen, och så småningom var man redo att ta emot utländska gäster. Turister betydde valuta och sprätt på ekonomin så det var en livsviktig bransch.

I Erkki Hölttäs tvådelade Finland-affisch fick landet tydligt fram sitt nya turistbudskap: Finland ska vara ett resmål både om sommaren och vintern. Turistföreningen i Finland blev så förtjust i Hölttäs lugna och harmoniska visualisering att den år 1948 valdes till årets finländska reseaffisch.

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!