Järnvägsstationen

Järnvägsstationen

Konstnär Okänd
Ursprungligen publicerad 1930
Järnvägsstationen

Hjärtat av Helsingfors, järnvägsstationen, är ritad av ingen mindre än Eliel Saarinen. Med sin granit och det imponerande klocktornet finns det ingen annan byggnad som bättre symboliserar det trygga och bestående i centrum. Stationen invigdes efter hela femton års konstruktionsarbete i den unga republiken, år 1919. Byggnaden avbildades flitigt i internationella affischer och broschyrer under hela 1930-talet.

Konstnären för detta motiv är okänd. Men vi samlar ständigt ihop mera information om alla våra affischer och bilder, hör därför gärna av dig om du vet något vi inte vet! Skriv oss på posters@cometofinland.fi. Affischjägarna tackar!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!