Helsinki – Heartbeat by Mareike Mosch

Helsinki – Heartbeat by Mareike Mosch

Taiteilija Mareike Mosch
Alunperin julkaistu 2020
Helsinki – Heartbeat by Mareike Mosch

Taiteilija kuvaa teostaan:

Tein tätä julistetta marraskuussa 2019 My Finland Poster 2020 -kilpailua varten. Minulla oli paljon Helsinki-aiheisia ideoita, mutta olin jotenkin jumissa niiden kanssa, kunnes yllättäen Suomen jalkapallomaajoukkue pääsi 2020 EM-kisoihin. Olen suuri jalkapallofani ja aivan spontaanisti päätin tehdä julisteestani kunnianosoituksen.

Valitsin työhöni Suomen lipun värit, sinisen ja valkoisen (ainakin melkein), ja ihastuin ajatukseen, että Helsinki muuttui talviseksi – vuodenaikaan, jona tein ensimmäisen matkani tähän upeaan kaupunkiin.

Voit kuitenkin itse päättää mitä näet julisteessa. Onko siinä talvi? Tai ehkä sinivalkoinen kesäyö? Vai onko kuvassa lunta? Vai konfettia? Näetkö jäiden lähtevän? Vai onko se sittenkin heijastus Helsingin saaristosta? Ja kuka on tuo rohkea suomalainen, joka kulkee myrskyn läpi? Ja mikä tekee hänestä niin iloisen? Sinä päätät.

Tämä on siis Come to Finlandille luotu uusi teos. Uskomme nimittäin raudanlujasti siihen, että julistetaide on tehtävä houkuttelevaksi ja tuotava uusien sukupolvien saataville.

Huomaatteko, miten Suomi jälleen kerran – julistetaiteen keinoin – houkuttelee turisteja glamourin ja paratiisista kaikuvien riemuhuutojen avulla?

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!