Helsinki – Heartbeat by Mareike Mosch

Helsinki – Heartbeat by Mareike Mosch

Konstnär Mareike Mosch
Ursprungligen publicerad 2020
Helsinki – Heartbeat by Mareike Mosch

Konstnären presenterar sitt verk:

Jag arbetade på den här affischen i november 2019 för tävlingen ”My Finland poster 2020”. Jag hade många idéer med temat ”Helsingfors” men kom inte riktigt vidare tills Finlands herr-fotbollslandslag plötsligt kvalificerade sig för EM 2020. Jag är ett stort fotbollsfan och bestämde mig spontant för att inkludera en hyllning till kvalificeringen i affischen.

Jag höll mig (nästan) endast till färgerna i Finlands flagga, blått och vitt – och jag blev förtjust då jag märkte att det placerade Helsingfors i den årstid som råkar sammanfalla med årstiden som rådde då jag första gången besökte underbara Helsingfors: vinter.

Men det är ändå beroende på dig vad du vill se i affischen. Är det vinter? Eller kanske en blåvit sommarnatt? Är det där snö? Eller konfetti? Ser du flytande is i vattnet? Eller är det en reflektion av Helsingfors skärgård? Och vem är den sega finnen som vandrar genom stormen? Och vad gör honom så lycklig? Du avgör.

Det här är med andra ord ett nyskapat verk för Come to Finland. Vi tror nämligen stenhårt på att göra affischkonsten tillgänglig och attraktiv för nya generationer.

Märker ni hur Finland återigen – med reseaffischens hjälp – lockar turister med glamour och glädjetjut från paradiset?

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!