Tarvitaan vain (tyylitietoinen) matkakaveri!

Tarvitaan vain (tyylitietoinen) matkakaveri!

Kesä 2020 on täällä! Joten nyt, maailmanmatkaajana, kävelet ehkä haaveilemassa Berliinistä, Balatonista tai Bahamasta?

Berliinistä – metropolin sykkeessä? Balatonista – välkehtivässä taivaansinisessä järvessä rentoutuen? Tai Bahamasta – Karibian hiekkarantojen lempeässä keveydessä?

Voi ei. Nyt pitää vain pystyä unohtamaan tämä kaikki. Vaan toisaalta? Kriiseistä syntyvät ne parhaat ideat. On siis aika ajatella ylväämmin, paremmin – ja eksoottisemmin!

Ihan alkajaisiksi: Jokainen todella onnistunut matka vaatii matkakumppanin. Ja matkakohteen. Siksi ylpeänä esittelemme: klassinen suomalainen matkajuliste, ole hyvä! Joka on sekä kumppanisi että määränpääsi.

Pysythän matkassa? Aloitetaan metropolista:

Julisteen avulla istut hienostuneesti pukeutuneena ulkoilmaravintolassa Helsingin keskustassa samppanjalasillista siemaillen ja vain odotat mielenkiintoisten persoonallisuuksien asettuvan istumaan vierellesi.

Julisteesta opit, että metropolimme Turku on avain sekä saaristoon että kulttuurimme kehtoon – suoranainen sivistyksemme linnake!

Juliste auttaa ymmärtämään, että Tampere on kaupunki, jossa teollisuus elää sopusoinnussa vihreiden puistojen ja pyöräilevien kaupunkilaisten kanssa.

Berliini? Pöh. Vastaako se muka Helsingin, Turun tai Tampereen juliste-metropoleja?

Juuri niin!

Ja sitten näihin meidän järviimme! Julisteessa seisot Saimaalla ylhäällä kallioilla, keskellä kansallismaisemaa, hyväilet ylväitä ikihonkia samalla heiluttaen höyrylaivalle tuolla alhaalla. Päijänne – Suomen jylhin järvi -julisteessa vesi todellakin on taivaansinistä ja juuri tässä kohdin horisontin harmonia kohtaa ikuisuuden.

Balaton? Ihana. Mutta julisteiden ja todellisuuden suomalaiset järvet kutsuvat luokseen. Ja ovathan ne vähintään yhtä ihania.

Jatkakaamme hiekkarannoilla. Julisteiden Hangossa sinä, juuri sinä, olet tyylikkäämpi kuin useimmat muut. Puhumattakaan hiekkarantojen Lappeenrannasta, joissa pelataan rantalentopalloa ja elämä on onnellisempaa kuin koskaan. Meillä on myös paljon saaristokalliota, jossa sinä miehenä olet lihaksikas ja sinä naisena olet hurmaavuudessasi vailla vertaa.

Onko se Karibiaa? Niin. Ainahan me suomalaiset olemme kerskuneet, että olemme realistisia unelmoitsijoita. Ja sellaisina unelmoimme paikoista kuten Hanko, Lappeenranta ja Ahvenanmaa.

Nämä klassiset matkajulisteet luotiin pääasiassa 1930- ja 1950-luvuilla. Ne luotiin houkuttelemaan ulkomaisia ​​seikkailijoita eksoottiseen Suomeemme.

Mutta ne luotiin myös meille suomalaisille. Jotta löytäisimme oman maamme. Sillä kaikki on tässä ympärillä. Näin oli silloin ja näin on nyt.

Tarvitset edelleenkin vain matkakaverin ja -kohteen. Matkailujuliste on sekä että.