Archives

Norden on Ice by Lotta-Li Alftberg

22 maaliskuun, 2023 9:59 am Published by

Taiteilija kuvaa teostaan: Tämä kuvitus, joka on kunnianosoitus pohjoismaiselle ulkoilmaelämälle, on syntynyt rakkaudestani luisteluun. Aurinkoisena talvipäivänä jäätyneellä järvellä ulkoilussa on jotain maagista. Olen viettänyt paljon aikaa Taalainmaalla ja Hälsinglandissa ja rakastan vuoristoisia maisemia, järviä ja jokia. Kun puhutaan pohjoismaisesta luonnosta, usein kesä mainitaan kauneimmaksi vuodenajaksi, mutta mielestäni Pohjolan talvi voi olla aivan yhtä kaunis. Tämä […]

Kuopion talvikisat

7 joulukuun, 2018 2:56 pm Published by

Useimmat Suomen seudut ja kaupungit loivat omia julisteitaan ja kuviaan houkutellakseen matkailijoita läheltä ja kaukaa, kuten tietenkin myös Kuopio. Keräämme jatkuvasti lisää tietoa kaikesta aineistostamme, joten ota mieluusti yhteyttä, jos tiedät enemmän tästä kuvasta!

Talvilomalle

7 joulukuun, 2018 2:43 pm Published by

Tämä juliste on yksi Raimo Raimelan ja Osmo K. Oksasen yhdessä tekemistä julisteista. Se on tehty Valtion rautateille vuonna 1958 jolloin näillä kahdella mainosgraafikoilla oli yhteinen työhuone Helsingissä osoitteessa Topeliuksenkatu 11.

Finland for wintersports – In Pink

7 joulukuun, 2018 2:40 pm Published by

Useimmat Suomen seudut ja kaupungit loivat omia julisteitaan ja kuviaan houkutellakseen matkailijoita läheltä ja kaukaa, kuten tietenkin myös Lappi. Keräämme jatkuvasti lisää tietoa kaikesta aineistostamme, joten ota mieluusti yhteyttä, jos tiedät enemmän tästä kuvasta! Julisteen taiteilija on tuntematon. Jos sinulla on tietoa julisteen tekijästä tai alkuperästä, olemme erittäin kiinnostuneita. Kirjoita meille: posters@cometofinland.fi. Julistemetsästäjät kiittävät!

Finland for wintersports by Danning

7 joulukuun, 2018 2:11 pm Published by

Unohda kesä, talvihan se kuitenkin on Suomen valttikortti. Suomen talvea markkinoivat muun muassa Lahden ja Kuopion hiihtokilpailutapahtumien lisäksi lähinnä Valtionrautatiet. VR markkinoi Suomen talvea – joka kausi uudella matkailujulisteella. Turistit eivät saisi ohittaa tätä: jos menet Lappiin, käytä yöjunaa. Ja sillä hyvä. Pysähdy siis hetkeksi ja nauti julisteen vauhdista ja tuulahduksista: Ok, valmiina? Pohdi nyt […]

Matkustakaa Lappiin

7 joulukuun, 2018 1:27 pm Published by

Lukemattomia ovat ne teokset, jotka taiteilijat kenties heittivät romukoppaan, joita ei huomioitu kilpailuissa tai jotka tilaaja torjui. Siksi tarjoamme myös aiemmin painamattomia ja täysin ainutlaatuisia julisteita, kuten tämän Aukusti Tuhkan teoksen.

Glittrande vita snöfält

7 joulukuun, 2018 12:19 pm Published by

Tietääksemme tämä on vanhin Valtionrautateiden julkaisema graafinen matkailujuliste. Julisteesta on myös suomenkielinen versio. Julisteen taiteilija on tuntematon. Jos sinulla on tietoa julisteen tekijästä tai alkuperästä, olemme erittäin kiinnostuneita. Kirjoita meille: posters@cometofinland.fi. Julistemetsästäjät kiittävät!

Hohtavat talviset hanget

7 joulukuun, 2018 12:15 pm Published by

Tietääksemme tämä on vanhin Valtionrautateiden julkaisema graafinen matkailujuliste. Julisteesta on myös ruotsinkielinen versio postikorttina. Julisteen taiteilija on tuntematon. Jos sinulla on tietoa julisteen tekijästä tai alkuperästä, olemme erittäin kiinnostuneita. Kirjoita meille: posters@cometofinland.fi. Julistemetsästäjät kiittävät!

Anorakkipoika

7 joulukuun, 2018 11:47 am Published by

Inuiittien perinteisen pukeutumisen inspiroima anorakki saapui myös Suomeen. Tuolloin julisteen suksipoika puki sen päälleen – ja pian siitä tuli myös Suomen pitkäaikaisen presidentin, Urho Kekkosen, lempihiihtovaate. Nyt anorakkipoika voi koristaa myös sinun seinääsi!

For winter sports

7 joulukuun, 2018 11:39 am Published by

Tämä juliste on luultavasti ensimmäinen Lapista ja Suomen talvesta kertova juliste sotien jälkeen. Jo talvella 1944–45 kaikki suomalaiset tajusivat asioiden ikävän laidan, kun lehdet raportoivat turismiyhteyksissä, että ”Pohjois-Suomi tulee pitkään olemaan kadonnut paratiisi”. Helsingin yleisessä turistiyhdistyksessä pitämässään esitelmässä yksi johtavista turismiaktivisteista Jorma Tolonen kertoi lisäksi: ”Mikään ei ole välttynyt vetäytyvien saksalaisjoukkojen tuhoamisvimmalta. Lapin ylväs turistimajojen […]