Archives

Norden on Ice by Lotta-Li Alftberg

mars 22, 2023 9:59 f m Published by

Konstnären presenterar sitt verk: Den här illustrationen är sprungen ur min kärlek till skridskoåkande och är en hyllning till det nordiska friluftslivet. Det är något magiskt med att vara ute på en frusen sjö en solig vinterdag. Jag har spenderat mycket tid i Dalarna och Hälsingland och älskar det bergiga landskapet, sjöarna och älvarna. När […]

Kuopion talvikisat

december 7, 2018 2:56 e m Published by

De flesta regioner och städer i Finland skapade sina egna affischer och bilder för att locka resenärer från när och fjärran, så som förstås också skidtävlingarna i Kuopio. Vi samlar ständigt ihop mera information om allt vår material, hör gärna därför av dig om du vet mera om denna bild!

Talvilomalle

december 7, 2018 2:43 e m Published by

Detta är en av Raimo Raimelas och Osmo K. Oksanens samarbeten. Affischen gjordes för Statsjärnvägarna 1958 då konstnärerna delade arbetsrum på Topeliusgatan 11 i Helsingfors.

Finland for wintersports – In Pink

december 7, 2018 2:40 e m Published by

De flesta regioner och städer i Finland skapade sina egna affischer och bilder för att locka resenärer från när och fjärran, så som förstås också Lappland. Vi samlar ständigt ihop mera information om allt vår material, hör gärna därför av dig om du vet mera om denna bild! Konstnären för detta motiv är okänd. Men […]

Finland for wintersports by Danning

december 7, 2018 2:11 e m Published by

Glöm sommaren, det är ändå vintern som är Finlands trumfkort. Bortsett från skidtävlingar i till exempel Lahtis och Kuopio var det främst Statsjärnvägarna som marknadsförde den finländska vintern, varje säsong med nya reseaffischer. Turisterna skulle inte missta sig: ska du till Lappland tar du nattåget. Och därmed basta. Så stanna upp en liten stund och […]

Matkustakaa Lappiin

december 7, 2018 1:27 e m Published by

Otaliga är de verk som kanske ratades av konstnären, inte uppmärksammades i tävlingarna eller avböjdes av beställaren. Därför bjuder vi också på tidigare otryckta och helt unika affischer, såsom denna Lapplandsaffisch av Aukusti Tuhka.

Glittrande vita snöfält

december 7, 2018 12:19 e m Published by

Så långt vi vet är detta den äldsta grafiska reseaffischen publicerad av Statsjärnvägarna. Affischen publicerades även på finska. Konstnären för detta motiv är okänd. Men vi samlar ständigt ihop mera information om alla våra affischer och bilder, hör därför gärna av dig om du vet något vi inte vet! Skriv oss på posters@cometofinland.fi. Affischjägarna tackar!

Hohtavat talviset hanget

december 7, 2018 12:15 e m Published by

Så långt vi vet är detta den äldsta grafiska reseaffischen publicerad av Statsjärnvägarna. Affischen publicerades även på svenska. Konstnären för detta motiv är okänd. Men vi samlar ständigt ihop mera information om alla våra affischer och bilder, hör därför gärna av dig om du vet något vi inte vet! Skriv oss på posters@cometofinland.fi. Affischjägarna tackar!

Anorakpojken

december 7, 2018 11:47 f m Published by

Inspirerad av inuiternas traditionella klädsel kom anoraken också till Finland. Då plockade affischens skidpojke den på sig – och snart blev det också den långvarige presidenten Urho Kekkonens favoritplagg när han skulle ut i skidspåret. Och nu kan anorakpojken pryda din vägg!

For winter sports

december 7, 2018 11:39 f m Published by

Detta torde vara den första reseaffischen som marknadsför Lappland efter kriget. Efter kriget var Finlands turistnäring nämligen fullkomligt upp och ner. Turistföreningens faciliteter i Lappland var förstörda och i och med att också Petsamo var borta riktades framtidsblickarna söderut. Lappland höll på att överges. I ett föredrag inför Helsingfors allmänna turistförening berättade en av de […]