Anna Sailamaa

Anna Sailamaa

Konstnären presenterar sig själv:

Jag är illustratör och konstlärare, bosatt i Helsingfors. Jag studerade konstpedagogik vid Aalto universitetet och bildkonst vid Konstuniversitetet. Jag tycker om klara färger, utflykter i skogen och svart kaffe. Jag blir på gott humör av att rita och av att hitta på historier, därför undervisar jag gärna andra i hur man skapar bilder. I och för sig lyckas inte bilderna alltid. Då blir man tvungen att dricka kaffe, äta bulla och låta benen hänga fritt från vilobänken.

Affischkonsten får nytt liv! Illustratören och grafikern Sanna Ahola ingår med andra ord i Come to Finlands satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom Come to Finland kan också din eller ditt företags affischidé förverkligas med den konstnär du önskar. Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!