Beth Chesser

Beth Chesser

Konstnären presenterar sig själv:

Jag flyttade från Brighton i Storbritannien till Helsingfors år 2017, men jag är uppvuxen på Isle of Wight, en liten ö på sydsidan om det fasta England. Eftersom jag alltid har levat vid havet har jag lärt mig att både älska och respektera vattnet. Och det är orsaken till att Saimen inspirerade mig så mycket. Jag tycker sjöar står för ett unikt lugn och en reflekterande atmosfär – det var det som jag ville fånga i min affisch.

Jag började skapa bildkonst då jag studerade till en examen i digital musik och ljudkonst. Som en del av min avhandling skapade jag en multimedial stop motion animation som ett komplement till musiken och ljuddesignen. Det var då jag verkligen blev förtjust i att kombinera traditionell konst med det digitala, och efter det har jag alltid försökt inkludera handgjorda element i mina verk.

Du kan följa Beth på Instagram.

Affischkonsten får nytt liv! Beth Chesser ingår med andra ord i Come to Finlands satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom Come to Finland kan också din eller ditt företags affischidé förverkligas: Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!