Kaisa Leka

Kaisa Leka

Konstnären presenterar sig själv:

Jag är en finländsk serietecknare och äventyrare. Tillsammans med min partner Christoffer Leka publicerar jag självbiografiska böcker om varandets natur. När jag inte tecknar är jag oftast sysselsatt med att upptäcka världen på cykel, men dessa två aktiviteter utesluter inte varandra.

Jag har blivit belönad med Finlands serieförenings prestigefyllda Puupäähattu-pris och flera av våra böcker har fått designpriser som t.ex. Grafias guldpris. Jag bidrar också regelbundet till flera olika finländska tidningar kring teman såsom feminism, funktionsvariation och djurens rättigheter.

Affischkonsten får nytt liv! Den finländska illustratören och mångsysslaren Kaisa Leka ingår i Come to Finlands satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom Come to Finland kan också din eller ditt företags affischidé förverkligas med den konstnär du önskar. Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!