Oskari Räisänen

1886–1950

Oskari Räisänen

Målaren och tecknaren Oskari ”Oki” Räisänen studerade i Helsingfors vid Finska konstföreningens ritskola 1904–1907. Han deltog i flera konstutställningar i Finland och 1927 deltog han i en grafikutställning i Leipzig.

Räisänen blev främst känd för sina humoristiska teckningar i olika dagstidningar och tidskrifter, bland andra Nuorten Pellervo. Han hade en förkärlek för livet på landet och han använde ofta Savolaxdialekt i sina bildtexter.Oskari Räisänen skapade också politiska skämtteckningar och var en uppskattad kåsör. Under krigsåret 1942 tecknade han några postkort som i dag är eftertraktade rariteter bland samlare.

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!