Pekka Kurki

Pekka Kurki

Konstnären presenterar sig:

Jag är en grafisk designer bosatt i Seinäjoki. Jag jobbar i ett inspirerande team på en reklambyrå i staden. I min konst och i mitt arbete inspireras jag av små detaljer, som andra kanske inte ens lägger märke till. Texturer i naturen, de skuggor som föremål ger upphov till och de ansikten man kan skönja i sprickor i asfalten går inte obemärkta förbi. Jag har deltagit i affischtävlingarna eftersom jag ville utmana mig själv och skapa något enkelt men samtidigt fängslande. Jag tycker nämligen att just det är utmärkande för en bra affisch. Instagram.

Affischkonsten får nytt liv! Pekka Kurki ingår med andra ord i Come to Finlands satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom Come to Finland kan också din eller ditt företags affischidé förverkligas: Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

 

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!