A real holiday!

A real holiday!

Konstnär Okänd
Ursprungligen publicerad 1930-talet
A real holiday!

Som en fingervisning om vad som komma skulle på 1930-talet – Finland som det ultimata resmålet för alla och envar – såg FÅA:s agentur i England, John Good & Sons, till att hålla ångan uppe med den bedårande Off the Beaten Track-serien.

För att hylla de briljanta hjärnor som ihärdigt sålde och sålde och sålde Finland till engelska turister kan vi inte göra annat än publicera ett kort utdrag på originalspråket ur Off the Beaten Track-broschyren för 1927 (läs mera i boken Come to Finland):

”You want a holiday, a real holiday, an open-air holiday, a holiday to be remembered all your life?

Then come to Finland.

You would like, this year, to take a ‘different’ holiday, a change from the usual type of continental travelling, in short, ‘get off the beaten track,’ and see the simple beauty of nature unspoiled by the track of tourists to Finland.”

Konstnären för detta motiv är okänd. Men vi samlar ständigt ihop mera information om alla våra affischer och bilder, hör därför gärna av dig om du vet något vi inte vet! Skriv oss på posters@cometofinland.fi. Affischjägarna tackar!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!