Aero 25 years

Aero 25 years

Konstnär Jorma Suhonen
Ursprungligen publicerad 1948
Aero 25 years

När Aero (här kallat ”Finnish Air Lines”) fyllde 25 år 1948 kontaktade företaget reklambyrån SEK. Varför? För att de behövde en affisch för att fira jubileet, självklart. Affischmästaren Jorma Suhonen var en av grundarna av SEK och fick detta viktiga uppdrag. När man tittar på affischen kan man misstänka att gult – inte en typisk finländsk affischfärg – var Suhonens favorit. Tio år tidigare hade han nämligen redan fångat Champagnedamen (hans hustru) i Helsingfors med basfärgen i, just precis, gult.

Aero döptes senare om till Finnair. Idag är Finnair ett av mycket få fortfarande aktiva flygbolag med en historia på över 100 år.

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!