Olofsborg by Väinö Blomstedt

Olofsborg by Väinö Blomstedt

Ursprungligen publicerad 1920-talet
Olofsborg by Väinö Blomstedt

Efter att vi arrangerat vår stora utställning på Finlands nationalmuseum fick vi ett mejl från USA: ”Jag har något som kanske är av intresse”, skrev en amerikafinländare till oss.

Och han hade verkligen rätt! Han hade en originalaffisch, sannolikt från 1920-talet, som han hade köpt av en samlare på 1980-talet i New York.

Det handlade om konstnären Väinö Blomstedts tolkning av Olofsborg i hemstaden Nyslott – och den blev ett fantastiskt tillskott i vårt utbud, både här i butiken och i vår vandringsutställning där originalet nu ingår.

När dessutom sloganen på affischen råkade klinga så fint i våra öron blev vi både urförtjusta och tacksamma.

Samtidigt blev vi ännu mer övertygade om att det fortfarande finns ännu fler oupptäckta pärlor där ute. Kontakta oss om du har något i dina gömmor!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!