Hanko-Hangö Seaside Resort

Hanko-Hangö Seaside Resort

Konstnär Okänd
Ursprungligen publicerad 1930-talet
Hanko-Hangö Seaside Resort

Oh, vilken glamour! Så här är det ju i Hangö och Finland – varje dag. Artisten är okänd, det enda vi vet är att den är designad på reklambyrån ILMO (som inte längre existerar). Men affischen förtjänar hur som helst all respekt, för den förmedlar en bild av ett trendigt Hangö som till och med franska Rivieran kan vara avundsjuk över. Ja, sannolikheten är stor är att konstnären varit nere på kontinenten och inspirerats av just precis Rivieran och affischkonsten där.

Affischen har använts av Hangös turistmyndighet på nytt under 2010-talet i marknadsföringen av staden, vi var stolt leverantör.

Affischen: © Lahden julistemuseo

Konstnären för detta motiv är okänd. Men vi samlar ständigt ihop mera information om alla våra affischer och bilder, hör därför gärna av dig om du vet något vi inte vet! Skriv oss på posters@cometofinland.fi. Affischjägarna tackar!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!