The Bath by Jani Pesonen

The Bath by Jani Pesonen

Konstnär Jani Pesonen
Ursprungligen publicerad 2020
The Bath by Jani Pesonen

Finalist i My Finland Poster 2020-tävlingen!

Konstnären presenterar sitt verk:

Affischen Kylpy (Bad) är gjord med digital teknik. Jag ville skapa en affisch i traditionell stil, som lyfter fram Helsingfors arkitektur och huvudstadens mångsidiga bastukultur och det rikliga utbudet på upplevelser. Huvudfokus i affischen är världens vackraste olympiska stadion, Olympiastadion, som snart är redo att bjuda sina gäster på fantastiska upplevelser och oförglömliga ögonblick. I verket kan man också se stadion som en badtunna. De ovala formerna i affischens nedre del syftar på de mera moderna dragen i Helsingfors arkitektur liksom på stadens kulturutbud.

Det här är med andra ord ett nyskapat verk för Come to Finland. Vi tror nämligen stenhårt på att göra affischkonsten tillgänglig och attraktiv för nya generationer.

Märker ni hur Finland återigen – med reseaffischens hjälp – lockar turister med glamour och glädjetjut från paradiset?

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!