Come to Finland FAQ

Jag har beställt en affisch, vykort och en bricka, men i paketet jag fick fanns endast affischen. Varför fanns inte alla produkter i samma försändelse?

– Vi levererar de mellanstora och de stora affischerna inrullade i en affischtub och de skickas alltid som en separat försändelse. De andra produkterna skickas separat – beroende på produkten antingen som ett paket eller som ett brev.

I er shop såg jag att ni har Lapplands-affischen i storlek 50×70 cm. Är det möjligt att få den i andra storlekar, t.ex. som A4 eller som 70×100?

– Du finner de affischer vi har och alla storlekar som finns i vår webbutik. Vi kan tyvärr inte trycka upp individuella specialstorlekar.

Hur snabbt kommer produkterna som jag beställt?

– Vi strävar efter att skicka produkterna inom tre vardagar efter att beställningen är gjord. Inom Finland levereras affischerna via Matkahuolto medan de övriga produkterna skickas med Posten eller Postnord så att de kan plockas upp vid närmaste upphämtningsställe. Om du bor utanför Finland skickar vi affischer med GLS (Europa) eller DHL (utanför Europa) och övriga produkter med Postnord (Europa) eller Posten (utanför Europa). Om en beställning består av endast vykort skickas beställningen som ett priority brev via finska posten, då kommer leveransen som ett vanligt brev.

Vad kostar leveransen?

Fraktkostnaden är 3,90 € för vykort inom Finland medan frakten för övriga produkter är 5,90 €. Utanför Finland men inom Europa är fraktkostnaden 9,90 €, medan endast vykort kostar 4,90 €. Utanför Europa är fraktkostnaden 19,90 € och för vykort 6,90 €.

Leverar ni även utanför Finland?

– Självklart. Inom Europa skickas affischerna med GLS och utanför Europa med DHL. Övriga produkter skickas med Postnord eller med finska posten.

Obs! Covid-19 kan innebära begränsningar för finska postens leveranser. Uppdateringar kring läget finns på Postens sidor.

Jag är inte nöjd med produkterna som jag beställde. Kan jag returnera dem?

– Du har rätt att returnera produkterna inom 14 dagar efter att du fått dem. De returnerade produkterna måste vara i nyskick och oanvända. Meddela alltid om din retur till posters (at) cometofinland.fi. Läs mera om vår returpolicy.

Har ni en butik där jag kunde bekanta mig med ert utbud?

– Vi har ingen egen s.k. stenfotsbutik. Men våra affischer och andra produkter finns till salu i butiker runt hela Finland. Mera information får du från vår distributör Anglo-Nordic, tfn +358 9 4153 5300.

En del av era affischer är vintage och andra är moderna. Vad betyder det?

–Vintageaffischerna är nytryck av autentiska rese- eller propagandaaffischer från slutet av 1800-talet fram till början av 1970-talet. De moderna affischerna är konstverk som är skapta från 2015 framåt.

Är vintageaffischerna originaltryck?

– Nej. Alla vintageaffischer som säljs i vår shop är nytryck som är producerade med tillstånd av upphovsrättsinnehavarna.

Är ni intresserade av att köpa originaltryck?

– Sannolikt, ja. Vi letar ständigt efter verk som inte redan finns i vårt arkiv. Ta kontakt med affischjägaren, magnus.londen (at) cometofinland.fi

Är det möjligt att få er utställning till vår museum eller vårt galleri?

– Ta kontakt med magnus.londen (at) cometofinland.fi