Sightseeing in Finland by Sofie Öhland

Sightseeing in Finland by Sofie Öhland

Taiteilija Sofie Öhland
Alunperin julkaistu 2018
Sightseeing in Finland by Sofie Öhland

Taiteilija kuvaa teostaan:

Julisteeni ”Sightseeing in Finland” on tehty digitaalisesti ja esittää porotokkaa, joka tarkkailee uteliaana telttaa ja sen asukkaita, jotka ovat täysin tietämättömiä ulkona seisovasta yleisöstä. Olen siis vaihtanut perspektiiviä, jotta näemme, miltä Suomen luonto näyttää eläimen näkökulmasta. Eläimet ovat taatusti vähintään yhtä kiinnostuneita meistä, kuin me niistä, ja tässä tapauksessa me ihmiset olemme turistinähtävyys.

Olen erittäin kiinnostunut Suomen eläimistöstä, ja kerran ollessani telttailemassa metsässä, heräsin yöllä siihen, että maa tärisi. Tärinän lähteeksi osoittautui hirvi, joka oli juossut aivan teltan vierestä ohi. Valitettavasti en ehtinyt nähdä sitä. Usein tuntuukin olevan niin, että eläimet ilmaantuvat näkyviin silloin, kun on täysin valmistautumaton siihen ja vähiten sitä odottaa. Kun sitten vihdoin kohtaa metsän asukkaita, se on unohtumaton kokemus. 

Tämä on toisin sanoen Come to Finlandille luotu uusi teos. Uskomme nimittäin raudanlujasti siihen, että julistetaide on tehtävä houkuttelevaksi ja tuotava uusien sukupolvien saataville.

Huomaatteko, miten Suomi jälleen kerran – julistetaiteen keinoin – houkuttelee turisteja glamourin ja paratiisista kaikuvien riemuhuutojen avulla?

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!