Sightseeing in Finland by Sofie Öhland

Sightseeing in Finland by Sofie Öhland

Konstnär Sofie Öhland
Ursprungligen publicerad 2018
Sightseeing in Finland by Sofie Öhland

Konstnären presenterar sitt verk:

Min affisch är gjord digitalt och föreställer en grupp renar som nyfiket iakttar ett tält och dess invånare, som är helt omedveten om publiken utanför.

Jag har alltså flyttat perspektivet, så att man ser hur den finska naturen uppfattas ur djurens synvinkel. De är säkert minst lika intresserade av oss, som vi är av dem, och i det här fallet är det vi själva som blir turistattraktionen.

Jag är väldigt intresserad av Finlands djurliv, och en gång när jag var ute och tältade i skogen, vaknade jag mitt i natten av att marken skakade. Det visade sig vara en älg som sprungit förbi på nära håll. Tyvärr hann jag inte se den, och ofta tycker jag det blir så att djuren dyker upp när man är oförberedd och minst anar det. När man sedan äntligen träffar skogens invånare, är det ett möte man inte glömmer.

Det här med andra ord ett nyskapat verk för Come to Finland. Vi tror nämligen stenhårt på att göra affischkonsten tillgänglig och attraktiv för nya generationer.

Märker ni hur Finland återigen – med reseaffischens hjälp – lockar turister med glamour och glädjetjut från paradiset?

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!