Annika Mannström

Annika Mannström

Konstnären presenterar sig själv:

Jag blev reklamgrafiker från Mainosgraafikkojen Koulu, som ännu på åttiotalet hade ett gott anseende och flera kända lärare. Som art director på Stockmann på 90-talet fick jag förverkliga många minnesvärda kampanjer. Mina illustrationer finns i t.ex. läromedel och tidskrifter, och jag har vunnit Schildts barnbokstävling 2010 med min egen bok Anton idrottar, som jag har skrivit på finska och svenska. År 2018 bodde jag sex månader i ett kaotiskt kollektiv i franska alperna där jag skidade offpist. Att vara skibum som 54-åring är ganska tufft, men än finns det lite gnista kvar i tanten som för 30 år sedan tog hem en fjärde plats i OS i Seoul i kappsegling.

Affischkonsten får nytt liv! Illustratören Annika Mannström ingår med andra ord i Come to Finlands satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom Come to Finland kan också din eller ditt företags affischidé förverkligas med den konstnär du önskar. Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!