Ellen Portin

Ellen Portin

Konstnären Ellen Portin presenterar sig själv:

Jag heter Ellen och kommer från Nykarleby i Finland, just nu bor jag i Stockholm sedan två år tillbaka och 2019 får jag min examen i förpackningsdesign. Jag visse tidigt att jag ville ha ett kreativt yrke och jag är fortfarande säker på att jag har valt rätt bransch. Jag älskar den allra första fasen av ett projekt, hitta inspiration, testa färger, bli frustrerad för att sen hitta rätt igen.

Grafisk designer har länge varit mitt drömyrke men på senare år har jag också blivit mer och mer intresserad av illustration. Jag använder ofta starka färger och blir glad av att hitta nya oväntade färgkombinationer.  När jag inte hänger på Pinterest eller ritar umgås jag helst med min pojkvän och katt och yogar lite nu som då.

Affischkonsten får nytt liv! Den finländska illustratören Ellen Portin ingår med andra ord i Come to Finlands satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom Come to Finland kan också din eller ditt företags affischidé förverkligas med den konstnär du önskar. Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!